
13 روش تضمینی افزایش سرعت سایت وردپرسی
مقالات و وبسایتها در حال حاضر یکی از ابزارهای اصلی ارتباط با مخاطبان و جذب مخاطبین جدید در دنیای دیجیتال هستند. در این محیط، سرعت بارگذاری وبسایتها و به خصوص افزایش سرعت سایت وردپرسی یکی از عوامل کلیدی در تجربه کاربری و همچنین در جذب و نگهداشتن ترافیک وبسایت میباشد. وردپرس به عنوان یکی از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) محبوب، ابزاری قدرتمند برای ایجاد وبسایتهای پویا و قابل تنظیم است. با این حال، در بسیاری از موارد، وبسایتهای وردپرسی ممکن است با مشکلاتی مانند کندی در بارگذاری روبرو شوند که میتواند تأثیرات منفی بر تجربه کاربری و همچنین رتبهبندی در موتورهای جستجو داشته باشد.
در این مقاله، به بررسی روشهای مختلف برای افزایش سرعت وبسایتهای وردپرسی میپردازیم. این شامل بهینهسازی تصاویر، استفاده از کشینگ، بهینهسازی پایگاه داده، استفاده از افزونههای بهینهسازی و دیگر راهکارهای فنی و بهینهسازی محتوا میشود. این مقاله به مدیران وبسایت، توسعهدهندگان و کاربران وردپرس کمک میکند تا با استفاده از این روشها، وبسایتهای سریعتر و کارآمدتری را بسازند که بهبود تجربه کاربری و موثرتر شدن در رقابت دیجیتالی را تضمین میکند.
سر فصل مطالب
- چرا سایت وردپرس شما کند است؟
- چرا افزایش سرعت سایت وردپرسی مهم است؟
- نحوه اندازه گیری سرعت سایت وردپرس
- 13 روش افزایش سرعت سایت وردپرسی
- 1) از هاست وردپرس سریع استفاده کنید
- 2) از صفحه کش استفاده کنید
- 3) از CDN استفاده کنید
- 4) تصاویر خود را بهینه کنید
- 5) بهینه سازی CSS
- 6) از پلاگین های سریع و محدود کردن استفاده از افزونه استفاده کنید
- 7) دانلود فایل های رسانه ای
- 8) از کشینگ مرورگر استفاده کنید
- 9) از یک پلاگین افزایش سرعت استفاده کنید
- 10) از فشرده سازی Gzip استفاده کنید
- 11) نظرات و کامنت های خود را بهینه کنید
- 12) پایگاه داده خود را بهینه کنید
- 13) از یک تم سریع استفاده کنید
- جمع بندی
چرا سایت وردپرس شما کند است؟

دو دسته کلی از مشکلات وجود دارد که می تواند سرعت سایت وردپرس شما را کند کند:
- عملکرد Backend: به طور کلی، این مدت زمانی است که سرور شما برای ارائه فایل ها طول می کشد.
- عملکرد Frontend: این بهینه سازی سایت وردپرس شماست.
مشکلات عملکرد Backend معمولاً از میزبانی شما ناشی می شود. به عنوان مثال، استفاده از هاست آهسته یکی از بزرگترین مقصران عملکرد ضعیف باطن است. همچنین میتوانید با کارآمدتر کردن سرور خود با تاکتیکهایی مانند ذخیرهسازی صفحه، استفاده از آخرین نسخه PHP، بهینهسازی پایگاه دادهتان و موارد دیگر، عملکرد Backend را افزایش دهید.
مشکلات عملکرد Frontend بسیار بیشتر به انتخاب هایی که هنگام ساخت سایت وردپرس خود انجام می دهید بستگی دارد. برخی از مشکلات رایج در اینجا عبارتند از:
- استفاده از تعداد زیادی افزونه وردپرس با بهینه سازی ضعیف
- استفاده از قالب سنگین وردپرس
- بارگیری تصاویر بزرگ و بهینه نشده
- داشتن جاوا اسکریپت یا CSS بهینه نشده
- در حال بارگیری تعداد زیادی اسکریپت شخص ثالث
اگر می خواهید عملکرد سایت خود را به حداکثر برسانید، باید هر دو نوع عملکرد را بهینه کنید. به عنوان مثال، حتی سایتی با بهینه سازی frontend عالی، اگر روی هاست واقعا کند باشد (و بالعکس) ممکن است به کندی بارگیری شود.
چرا افزایش سرعت سایت وردپرسی مهم است؟

اگر تا به حال از یک وب سایت کند استفاده کرده اید، به طور مستقیم می دانید که برخورد با یک وب سایت کند چقدر می تواند خسته کننده باشد. آزاردهنده است و بازدیدکنندگان شما در صورتی که مجبور باشند منتظر بارگذاری محتوای شما باشند (مخصوصاً در دستگاه های تلفن همراه) اذیت خواهند شد.
بنابراین در سطح پایه، یک مشکل بزرگ با یک وب سایت وردپرس کند این است که تجربه کاربری بسیار ضعیفی را برای بازدیدکنندگان شما ایجاد می کند، چیزی که همیشه باید از آن اجتناب کنید.
با این حال، داشتن یک وب سایت کند دارای معایب خاص زیادی است:
رتبه بندی SEO
گوگل از سرعت سایت به عنوان یک عامل رتبه بندی در نتایج دسکتاپ و موبایل خود استفاده می کند. همچنین به زودی استفاده از معیارهای Core Web Vitals را آغاز خواهد کرد که شامل یک معیار سرعت نیز می شود. سرعت سایت می تواند به ویژه در جایگاه های رقابتی با سایت های قوی بسیار مهم باشد، جایی که تفاوتی بین دو سایت به همان اندازه قوی است. این برداشت گوگل است.
نرخ تبدیل
زمان بارگذاری کندتر منجر به نرخ تبدیل کمتر می شود. حتی تنها یک تاخیر 100 میلی ثانیه ای می تواند به نرخ تبدیل تا 7 درصد آسیب برساند. همچنین دریافت که فقط 100 میلی ثانیه بهبود در سرعت سایت باعث شده تا خریداران 10 درصد بیشتر هزینه کنند.
نرخ پرش
زمان بارگذاری کندتر منجر به نرخ پرش بالاتر می شود. برای مثال، Pingdom دریافت که نرخ پرش مرتبط با زمان برای صفحهای که در دو ثانیه بارگیری میشود 6 درصد است، اما برای صفحهای که در عرض پنج ثانیه بارگیری میشود به 38 درصد میرسد. در تلفن همراه، گوگل دریافت که احتمال جهش شخصی از 32 درصد در 1-3 ثانیه به 90 درصد در 1-5 ثانیه می رسد.
نحوه اندازه گیری سرعت سایت وردپرس
ساده ترین راه برای آزمایش عملکرد سایت وردپرس خود استفاده از ابزار تست سرعت است. با استفاده از چنین ابزاری، تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL صفحه ای را که می خواهید آزمایش کنید وارد کنید و این ابزار مجموعه ای از داده ها را برای ارزیابی عملکرد آن در اختیار شما قرار می دهد.
بهترین ابزارهای اندازه گیری سرعت سایت وردپرس عبارتند از:
- WebPageTest: متغیرهای آزمایشی زیادی را برای جمع آوری داده های مفیدتر ارائه می دهد.
- Pingdom Tools: برای آزمایش زمان بارگذاری صفحه، تجزیه و تحلیل و یافتن گلوگاه ها، یک URL وارد کنید.
- GTmetrix: اگر برای یک حساب رایگان ثبت نام کنید کاملاً انعطاف پذیر است.
- Google PageSpeed Insights: دادههای سرعت دنیای واقعی را از Google به همراه آزمایش از Lighthouse ارائه میکند.
بهترین زمان لود سایت چقدر است؟
به طور کلی، زمان بارگذاری خوب وب سایت زیر دو تا سه ثانیه است. برای کاربران تلفن همراه، گوگل کمتر از سه ثانیه را توصیه می کند. و برای فروشگاه های تجارت الکترونیک، باید کمتر از دو ثانیه هدف گذاری کنید.
با این حال، به یاد داشته باشید که زمان بارگذاری کامل سایت شما تنها معیار مهم نیست. همچنین میخواهید روی زمان بارگذاری «دریافتشده» سایت خود تمرکز کنید، یعنی سرعتی که بازدیدکنندگان «احساس» سایت شما دارند. به قول گوگل:
بزرگترین رنگ محتوایی (LCP) یک معیار مهم و کاربر محور برای اندازه گیری سرعت بارگذاری درک شده است زیرا نقطه ای را در جدول زمانی بارگذاری صفحه مشخص می کند که احتمالاً محتوای اصلی صفحه بارگیری شده است – یک LCP سریع به کاربر کمک می کند تا اطمینان حاصل کند که صفحه بارگذاری شده است. مفید.
13 روش افزایش سرعت سایت وردپرسی

1) از هاست وردپرس سریع استفاده کنید
انتخاب هاست وردپرس با عملکرد بهینه یکی از بزرگترین کارهایی است که می توانید برای افزایش سرعت سایت وردپرسی خود انجام دهید.
به زبان ساده، اگر هاست شما کند است، احتمال اینکه وب سایت شما کند شود، بسیار زیاد است، حتی اگر کار واقعاً خوبی در بهینه سازی front-end انجام دهید.
هنگام انتخاب هاست باید به مکان های سرور موجود نیز توجه کنید. موقعیت فیزیکی سرور شما بر زمان بارگذاری صفحه شما تأثیر می گذارد زیرا فاصله فیزیکی بر سرعت دانلود تأثیر می گذارد.
در حالت ایدهآل، میخواهید میزبانی را انتخاب کنید که سروری را که در همان مکان مخاطب اصلی شما قرار دارد، ارائه دهد.
ملاحظات مهم دیگر این است که به دنبال فناوری های مدرنی مانند HTTP/2 باشید که می تواند عملکرد HTTPS را بهبود بخشد و همچنین در رسیدگی به بسیاری از درخواست های کوچک HTTP بهتر است.
2) از صفحه کش استفاده کنید
پیاده سازی کش صفحه یکی از بهترین کارها برای افزایش سرعت سایت وردپرسی است که می توانید برای عملکرد سایت وردپرس خود انجام دهید، به خصوص اگر از هاست اشتراکی ارزان شروع می کنید. اگر از هاست اشتراکی ارزان استفاده می کنید، ممکن است حتی با فعال کردن حافظه پنهان، زمان بارگذاری خود را به نصف کاهش دهید.
به طور معمول، سرور سایت وردپرس شما باید هر صفحه را از ابتدا جمع کند هر زمان که شخصی از سایت شما بازدید می کند. این شامل اجرای PHP برای “ساخت” صفحه و جستجو در پایگاه داده سایت شما برای دریافت محتوای صفحه است. پس از انجام این کار، سرور شما HTML تمام شده را به مرورگر بازدیدکننده تحویل می دهد.
بسیاری از هاست های وردپرس اکنون به طور خودکار ذخیره صفحه را برای شما پیاده سازی می کنند، از جمله بسیاری از گزینه هایی که در بالا توصیه کردیم.
اگر هاست شما این کار را نمی کند، همچنان می توانید کش صفحه را با استفاده از یکی از بسیاری از افزونه های کش باکیفیت اجرا کنید. در اینجا چند گزینه خوب وجود دارد:
- WP Rocket
- WP Super Cache
- WP Fastest Cache
3) از CDN استفاده کنید
یک شبکه تحویل محتوا (CDN) زمان بارگذاری جهانی سایت شما را با ذخیره محتوای استاتیک شما در شبکه عظیمی از سرورهای لبه در سراسر جهان سرعت می بخشد. سپس، هنگامی که شخصی از سایت شما بازدید می کند، آن شخص می تواند محتوا را از نزدیک ترین مکان لبه به جای سرور اصلی شما دانلود کند. از آنجایی که فاصله فیزیکی کمتر است، فایل ها سریعتر دانلود می شوند و سایت شما سریعتر بارگذاری می شود.
برخی از CDN های خوب برای کاربران وردپرس عبارتند از:
- KeyCDN
- Stackpath
- BunnyCDN
- Cloudflare میتوان گفت محبوب ترین است
4) تصاویر خود را بهینه کنید

طبق بایگانی HTTP، تصاویر به طور متوسط نیمی از اندازه فایل متوسط وب سایت را تشکیل می دهند. این باعث می شود آنها فرصتی بزرگ برای کاهش اندازه سایت و افزایش سرعت آن باشند.
دو بخش بهینه سازی تصاویر عبارتند از:
- تغییر ابعاد: می خواهید ابعاد تصویر را بر اساس نحوه استفاده از آن تغییر اندازه دهید. اگر تصویر را در یک پست وبلاگ با یک منطقه محتوایی به عرض 800 پیکسل اضافه می کنید.
- فشرده سازی: هنگامی که اندازه یک تصویر را تغییر دادید، باید آن را فشرده کنید تا اندازه فایل آن کاهش یابد.
5) بهینه سازی CSS
کد CSS سایت شما فرصت دیگری را برای بهینه سازی front-end فراهم می کند.
دو استراتژی پایه برای بهینه سازی CSS عبارتند از:
- کد CSS را کوچک کنید تا با حذف فضای خالی و کاراکترهای اضافی، حجم فایل را کاهش دهید.
- فایل های CSS جداگانه را برای کاهش درخواست های HTTP ترکیب کنید. به طور کلی، یک درخواست HTTP بزرگ کارآمدتر از چندین درخواست HTTP کوچک است.
6) از پلاگین های سریع و محدود کردن استفاده از افزونه استفاده کنید
در حالی که تعداد زیادی افزونه عالی وجود دارد، اگر می خواهید سرعت سایت خود را افزایش دهید، باید به استفاده از افزونه خود توجه کنید. به طور کلی، هر افزونهای که نصب میکنید وزن خود را در قالب کوئریهای پایگاه داده، درخواستهای HTTP و اندازه فایل اضافه میکند.
به همین دلیل، یک قانون کلی خوب این است که هرچه افزونه های بیشتری نصب کنید، سرعت سایت شما کندتر می شود.
با این حال، این فقط کمیت افزونه ها نیست، بلکه کیفیت آن نیز مهم است. حتی یک پلاگین کند می تواند تأثیر منفی زیادی بر زمان بارگذاری سایت شما داشته باشد.
7) دانلود فایل های رسانه ای
اگر از فایلهای رسانهای زیادی استفاده میکنید (مانند تصاویر)، این میتواند به سرور شما آسیب زیادی وارد کند، زیرا سرور شما باید همه آن تصاویر را ذخیره و ارائه کند.
یک راه برای کاهش این فشار با CDN است. CDN تصاویر را از سرور شما به کش CDN می کشد و سپس تصاویر را از کش ارائه می دهد. با این حال، این هنوز از منابع استفاده می کند زیرا CDN باید در وهله اول از سرور شما پرس و جو کند تا آن تصاویر را بکشد.
8) از کشینگ مرورگر استفاده کنید
مرورگر به شما امکان میدهد به مرورگر بازدیدکننده بگویید که داراییهای ثابت را در رایانه محلی بازدیدکننده ذخیره کند. برای بازدیدهای بعدی، مرورگر بازدیدکننده آن فایلها را از حافظه پنهان محلی بارگیری میکند، نه سرور شما، که زمان بارگذاری را افزایش میدهد.
9) از یک پلاگین افزایش سرعت استفاده کنید
برخی از کارهایی که گفتیم را می توان با استفاده از افزونه سرعت وردپرس انجام داد. در واقع، استفاده از این افزونه ها می تواند با اطمینان از بهینه سازی صحیح سایت وردپرس شما هنگام افزودن رسانه یا محتوا، از بروز مشکلات در وهله اول جلوگیری کند.
یک افزونه بسیار توصیه شده WP Offload Media است.
10) از فشرده سازی Gzip استفاده کنید
Gzip یک فناوری است که به شما امکان می دهد داده ها را در سطح سرور فشرده کنید، که می تواند منجر به کاهش 70٪ در اندازه فایل سایت شما شود.
اکثر افزونه های عملکرد وردپرس می توانند فشرده سازی Gzip را برای شما فعال کنند، از جمله WP Rocket. یا، می توانید از افزونه مستقل Enable Gzip Compression استفاده کنید.
11) نظرات و کامنت های خود را بهینه کنید
اگر سایت شما دارای بخش نظرات شلوغ است، می تواند باعث کاهش تعجب آور عملکرد سایت شما شود. به طور پیش فرض، هر نظر یک درخواست HTTP خارجی به Gravatar اضافه می کند تا تصویر کاربر بارگیری شود. نظرات همچنین به پایگاه داده شما و پرس و جوهای پایگاه داده اضافی برای بارگیری نظرات وزن می دهند.
12) پایگاه داده خود را بهینه کنید
پایگاه داده سایت وردپرس شما حاوی تمام محتوا و تنظیمات سایت شما (از جمله طرح های Elementor شما) است.
هنگامی که شخصی از سایت وردپرس شما بازدید می کند، سرور شما باید از پایگاه داده پرس و جو کند تا تمام اطلاعاتی را که برای رندر صفحه نیاز دارد به دست آورد (اگرچه، همانطور که در بالا توضیح دادیم، کش صفحه می تواند این فرآیند را برای اکثر بازدیدکنندگان حذف کند).
به طور کلی، هرچه پایگاه داده شما بزرگتر و پیچیده تر باشد، این پرس و جوها بیشتر طول می کشد، که به عملکرد سایت شما آسیب می رساند و همچنین منابع سرور شما را هدر می دهد.
13) از یک تم سریع استفاده کنید
به عنوان پایه و اساس محتوای فرانت اند سایت شما، موضوع شما نقش مهمی در بهینه سازی فرانت اند سایت شما ایفا می کند.
اگر قصد دارید از Elementor Theme Builder برای ساخت سایت وردپرس خود استفاده کنید، ما تم رایگان Hello را توصیه می کنیم که سریع ترین تم برای Elementor است زیرا تمام ویژگی های غیر ضروری را حذف می کند.
جمع بندی
فراتر از همه چیزهایی که بررسی کردیم، مهم است که به یاد داشته باشیم که هیچ راه حل کاملی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی وجود ندارد.
آزمایش و آزمایش مجدد و مهمتر از همه، تعادل بین آنچه سایت خود برای ارائه نیاز داریم و سرعت رسیدن به آن را خلاصه می کند.