
یوتیوب مارکتینگ برندها در 10 قدم
همهی افراد یوتیوب را تماشا میکنند. پتانسیل یک مخاطب عظیم دلیلی عالی برای بازاریابی کسب و کار شما در یوتیوب است. اما فریاد زدن از پشت بام در مورد محصولات خود بدون برنامه، شما را به جایی نمیرساند. برای موفقیت در یوتیوب مارکتینگ، نیاز به یک استراتژی دارید و این دقیقاً همان چیزی است که در اینجا خواهید یافت: ۱۰ مرحله برای از بین بردن در بازاریابی یوتیوب در سال ۲۰۲۴.”
سرفصل مطالب
- یوتیوب مارکتینگ چیست؟
- چرا یوتیوب مارکتینگ مهم است؟
- یوتیوب مارکتینگ در 10 قدم
- یک کانال YouTube برای کسب و کار خود ایجاد کنید
- درباره مخاطبان خود بیاموزید
- در مورد رقابت خود تحقیق کنید
- از کانال های مورد علاقه خود یاد بگیرید
- ویدیوهای خود را بهینه کنید
- ویدیوهای خود را آپلود و زمان بندی کنید
- کانال خود را برای جذب فالوور بهینه کنید
- تبلیغات YouTube را امتحان کنید
- اینفلوئنسر مارکتینگ را امتحان کنید
- تجزیه و تحلیل کنید
- جمع بندی
یوتیوب مارکتینگ چیست؟
بازاریابی یوتیوب روشی برای تبلیغ یک برند، محصول یا خدمات در یوتیوب است. این می تواند شامل ترکیبی از تاکتیک ها باشد، از جمله:
- ایجاد ویدیوهای تبلیغاتی ارگانیک
- کار با اینفلوئنسرها
- تبلیغات در پلت فرم
برای بازاریابی کسب و کار خود در یوتیوب، چه به عنوان یک کارآفرین یا یک شرکت تجاری، باید آنچه را که مشتریان هدف شما میخواهند تولید کنید. این به نظر ساده میآید، درست است؟ تا زمانی که بدانید مشتریان شما واقعاً چه میخواهند و این فقط آن چیزی نیست که فکر میکنید آنها میخواهند، تلهای است که بسیاری از کسبوکارها در آن گرفتار میشوند.
همچنین، باید مطمئن شوید که افراد مناسب ویدیوهای شما را پیدا میکنند. یوتیوب یک موتور جستجو است، بنابراین شما باید محتوای خود را برای الگوریتم یوتیوب بهینه کنید، درست مانند سئوی گوگل.
چرا یوتیوب مارکتینگ مهم است؟

آخرین آمار یوتیوب همگی به یک حقیقت اشاره دارد – بازاریابان و مصرفکنندگان عاشق ویدیو هستند. تحقیقات نشان میدهد که احتمال اشتراکگذاری ویدیوها با دوستان و خانواده نسبت به سایر انواع محتوا، دو برابر بیشتر است.
و هیچ مکانی بهتر از YouTube برای استفاده از محتوای ویدیویی وجود ندارد، جایی که مردم روزانه بیش از 1 میلیارد ساعت ویدیو تماشا میکنند.
یوتیوب مارکتینگ مزایای زیادی برای کسب و کار شما دارد. در زیر چند دلیل وجود دارد که سرمایهگذاری در YouTube باید اولویت اصلی شما باشد:
به مخاطبان زیادی دست پیدا میکنید
یوتیوب یک پایگاه کاربر فعال و فوقالعاده بزرگ دارد. انتشار مداوم محتوای باکیفیت و مشارکت با سازندگان تأثیرگذار در حوزه کاری شما میتواند در معرض دید و بازدید گسترده شما قرار گیرد.
بهتر از این، YouTube به شما امکان میدهد از مخاطبان بینالمللی استفاده کنید. این پلتفرم در بیش از ۱۰۰ کشور به ۸۰ زبان مختلف در دسترس است. با ویژگیهایی مانند زیرنویسهای ترجمه شده خودکار، ایجاد محتوای هدفمند برای مخاطبان جهانی آسان است.
بهبود دیده شدن
در حالی که یوتیوب به تنهایی یک موتور جستجوی کافی بزرگ است، برای افزایش دید شما در گوگل نیز عالی است. تعداد قابل توجهی از صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) در حال حاضر شامل چرخ و فلک ویدیویی میشوند و بیش از 94 درصد از این ویدیوها از YouTube هستند.
انجام تحقیقات کلمات کلیدی در گوگل و یوتیوب به شما امکان میدهد موضوعات مناسب را انتخاب کنید، هدف جستجو را مطابقت دهید و ویدیوهای خود را برای رتبه بالاتر در هر دو موتور جستجو بهینه کنید.
آگاهی از برند را افزایش دهید
یوتیوب مکانی عالی برای ایجاد آگاهی از برند است. به گفته گوگل، 90 درصد از مردم در سراسر جهان از یوتیوب برای کشف برندها و محصولات جدید استفاده می کنند.
انتشار محتوایی مانند بررسی محصول، ویدیوهای آموزشی، توضیحدهندهها و تبلیغات ویدیویی میتواند به شما کمک کند تا در مورد کسب و کار خود اطلاعاتی را منتشر کنید. علاوه بر این، استفاده از تاکتیکهایی مانند برندسازی بصری و ثبات صدای برند میتواند به مخاطبان شما کمک کند تا با برند شما ارتباط برقرار کنند و آن را به خاطر بسپارند.
ویدیو مارکتینگ حرفهای به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند و مؤثر در جلب توجه مشتریان و ایجاد ارتباط با آنها در دنیای کسب و کار امروزه بسیار حیاتی است.
با خدمات ویدیو مارکتینگ حرفهای تیم میم مدیا ، داستان برند خود را به تصویر میکشیم و مخاطبان را در دنیای جذاب و معتبر ویدیوهای ما جذب می کنیم.
یوتیوب مارکتینگ در 10 قدم

یک کانال YouTube برای کسب و کار خود ایجاد کنید
YouTube، ابتدا باید یک حساب Google ایجاد کنید. میتوانید از یک حساب کاربری موجود استفاده کنید یا یک حساب ویژه برای مدیریت کسب و کار خود ایجاد کنید.
در ادامه، نحوه انجام آن آمده است:
- یک حساب Google ایجاد کنید.
- از آن برای ایجاد حساب YouTube خود استفاده کنید.
- وارد YouTube شوید و یک حساب تجاری و کانال ایجاد کنید.
مدیریت کانال یوتیوب خود با یک حساب برند بهترین روش است، برخلاف اجرای آن با حساب شخصی گوگل. برای یک چیز، یک حساب نام تجاری به چندین نفر در شرکت شما اجازه میدهد کانال یوتیوب شما را مدیریت و بهروز کنند.
درباره مخاطبان خود بیاموزید
خوب، حالا مخاطب شما واقعا چه می خواهد؟
برای فهمیدن این موضوع باید به دو سوال پاسخ دهید:
- برای چه کسی ویدیو می سازی؟
- آنها قبلاً چه چیزی را در YouTube تماشا می کنند؟
برای شروع، دانستن برخی از جمعیتشناسی اولیه YouTube مفید است. یوتیوب بیش از 2 میلیارد کاربر دارد. 77 درصد از افراد 15 تا 35 ساله از یوتیوب استفاده میکنند و برخلاف سایر پلتفرمهای اجتماعی، افت زیادی در این نرخ برای کاربران مسنتر وجود ندارد.
در مورد رقابت خود تحقیق کنید
سریعترین راه برای رشد در یوتیوب مارکتینگ این است که بفهمید چه چیزی برای رقابت شما مفید است و سپس آن را انجام دهید اما بهتر.
میتوانید با جستجوی کانالهایی از رقبایی که قبلاً میشناسید شروع کنید. تجزیه و تحلیل رقبا را برای موارد زیر انجام دهید:
- تعداد مشترکین
- میانگین بازدید در هر ویدیو
- تعداد دفعات ارسال
- کیفیت کلی ویدیو
- آنچه مردم در نظرات می گویند
- موضوعات اصلی که در مورد آنها پست می کنند
سپس از خود بپرسید:
- محبوب ترین ویدیوهای آنها چیست؟
- آنها چگونه خود را معرفی می کنند؟
- صدای برند آنها چیست؟
- چگونه می توانم شرکت خود را از آنها متمایز کنم؟
- چه ایده هایی می توانم برای محتوای جدید از این کانال دریافت کنم؟
در ابتدا، احتمالاً هدف شما این است که مشترکین و مخاطبان خود را با بیشترین سرعت ممکن افزایش دهید. بنابراین تعداد مشترکین و بازدیدهای رقبای خود را یادداشت کنید. ماهانه پیشرفت خود را در برابر پیشرفت آنها پیگیری کنید.
از کانال های مورد علاقه خود یاد بگیرید
علاوه بر یادگیری از رقبای خود، باید از کانالهای یوتیوب مورد علاقه خود نیز یاد بگیرید. اینها نباید کانالهای مرتبط با صنعت شما باشند.
با مصرف محتوای YouTube، چیزهای زیادی در مورد آنچه کار میکند، یاد خواهید گرفت، به خصوص که همیشه در حال تغییر است.
برای مثال، آیا میدانستید داشتن کیفیت صدای خوب مهمتر از کیفیت ویدیو است؟ درست است: صدای نامناسب میتواند افراد را از تماشای ویدیوی شما یا مشترک شدن منصرف کند.
کارهای زیادی برای ساختن ویدیوهای YouTube انجام میشود که مردم مایل به تماشای آن هستند. وقتی دیگران را تماشا میکنید، به موارد زیر توجه کنید:
- تامنیل ها
- هنر کانال
- چگونه سازندگان دیگر به پستها یا محصولات پیوند میدهند
- چگونه سایر سازندگان ویدیوهای خود را ویرایش می کنند، از جمله پنجره های متنی و جلوه های ویژه دیگر
ویدیوهای خود را بهینه کنید
اگر با SEO و الگوریتم گوگل آشنا هستید، یوتیوب به روشی مشابه با یک تفاوت کلیدی کار میکند: شخصیسازی.
وقتی عبارتی را در گوگل جستجو میکنید، تقریباً همان نتایج وبسایتی را دریافت میکنید که سایر افراد. من میگویم “تقریبا”، زیرا برخی از نتایج بر اساس مکان تغییر میکنند.
اما اگر شما و یکی از دوستانتان در یک اتاق، روی یک Wi-Fi کنار هم بنشینید و کلمه کلیدی مشابهی را جستجو کنید، نتایج یکسانی خواهید دید.
در یوتیوب اینطور نیست.
وقتی YouTube نتایج جستجو را به شما نشان میدهد، کلمه کلیدی و چیزهای مشابهی را که گوگل به دنبال آن است در نظر میگیرد: میزان محبوبیت یک ویدیو در حال حاضر، کلمات کلیدی در عنوان، و غیره. دوست دارم تماشا کنم
به همین دلیل است که هیچ صفحه اصلی یوتیوب یا نتایج جستجوی دو کاربر 100٪ شبیه هم نخواهد بود.
شخصیسازی نقش مهمی را ایفا میکند، اما همچنان مهم است که تمام کارهای دیگر سئوی YouTube را انجام دهید تا ویدیوهای خود را در جستجو پیدا کنید.
- تحقیق در مورد کلمات کلیدی انجام دهید: می توانید از Google Keyword Planner برای تحقیق در مورد کلمات کلیدی استفاده کنید. علاوه بر این، موضوع خود را در نوار جستجوی YouTube تایپ کنید و ببینید چه چیزی پیش می آید.
- کلمات کلیدی خود را به ویدیوی خود اضافه کنید: شما باید یک کلمه کلیدی اصلی و چند کلمه کلیدی اضافی برای هر ویدیو داشته باشید.
- از پارت بندی زمانی استفاده کنید: پارت بندی زمانی یوتیوب مانند تقسیم ویدیوی شما به فصل است. این به بینندگان اجازه می دهد تا به بخش هایی که بیشتر به آن علاقه دارند بپرند.
- یک تامنیل جذاب ایجاد کنید: تامنیل ها برای نمایش بسیار مهم هستند. علاوه بر عنوان شما، این تنها چیز دیگری است که کاربران باید تصمیم بگیرند که آیا میخواهند ویدیوی شما را تماشا کنند یا خیر.
ویدیوهای خود را آپلود و زمان بندی کنید
میتوانید ویدیوی تمامشدهتان را مستقیماً در استودیوی YouTube آپلود کنید و فوراً آن را منتشر کنید یا برای بعداً زمانبندی کنید. برای برنامهریزی، چند نکته را باید در نظر داشت:
- چند وقت یکبار قرار است پست بگذارید؟ برنامه ای را انتخاب کنید – روزانه، هفتگی، دو هفته ای، ماهانه و غیره – و به آن پایبند باشید.
- به بهترین روز برای ارسال پست برای مخاطبان خود فکر کنید. چه زمانی بیشتر احتمال دارد که محتوای شما را تماشا کنند؟
کانال خود را برای جذب فالوور بهینه کنید
ما در مورد بهینه سازی ویدیوهای جداگانه صحبت کرده ایم، اما شما همچنین باید کل کانال خود را بهینه کنید. مطمئن شوید که هنر کانال و عکس نمایه شما نشان دهنده برند شما است.
علاوه بر برندسازی بصری، YouTube دارای برخی ویژگیهای داخلی است که به دست آوردن مشترکین بیشتر را آسانتر میکند:
- ویدیوهای خود را در لیستهای پخش سازماندهی شده بر اساس موضوع گروهبندی کنید.
- یک تریلر کانال ایجاد کنید، که مانند یک آگهی تبلیغاتی است که نشان دهنده موضوع کانال شما است.
تبلیغات YouTube را امتحان کنید
اکثر تبلیغات یوتیوب ویدیو هستند، اما می توانید تبلیغات بنری را هم در ویدیوها یا در وب سایت قرار دهید. همچنین می توانید تبلیغات ویدیویی خود را پس از 5 ثانیه قابل رد شدن یا غیرقابل رد شدن کنید.
علاوه بر استراتژی کمپین، قبل از اینکه تبلیغات پولی را امتحان کنید، مطمئن شوید که:
- درک کاملی از اینکه مخاطب شما چه کسی است.
- نام تجاری و توضیحات بصری کانال YouTube خود را بهینه کنید.
- حداقل 5 تا 10 ویدیو آپلود کردهاید تا بازدیدکنندگان جدید شما بتوانند درک درستی از آنچه شما در مورد آن دارید پیدا کنند.
اینفلوئنسر مارکتینگ را امتحان کنید
اینفلوئنسرهای یوتیوب – به نام «خالقان» – هر سال در حال رشد هستند. یوتیوب رشد سالانه 50 درصدی را در تعداد سازندگانی که بیش از 10000 دلار در سال درآمد دارند و 40 درصد افزایش در کسانی که بیش از 100000 دلار درآمد دارند گزارش کرده است.
در حالی که پلتفرمهای اجتماعی جدید همیشه ظاهر میشوند و تبدیل به مکان «گرم» برای تبلیغات میشوند، مانند TikTok در سال 2021، YouTube یک کانال با عملکرد بالا برای برندها است. تقریبا نیمی از برندهایی که قصد استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ را دارند از یوتیوب استفاده خواهند کرد.
مانند هر شکلی از تبلیغات پولی یا کمپین بازاریابی، نمیتوانید مستقیماً بدون انجام کارهای مقدماتی وارد یک مشارکت تأثیرگذار شوید:
- مخاطبان خود را بشناسید، اهداف خود را بشناسید… شما از قبل این بخش را می دانید.
- طبق قوانین بازی کنید – و نه فقط قوانین YouTube. مطمئن شوید که شریک سازنده شما حداقل از هشتگ #ad یا #sponsored استفاده می کند.
- اینفلوئنسر را انتخاب کنید که با برند شما همسو باشد و به او اعتماد کنید تا محتوای باکیفیت تولید کند.
- نتایج خود را بعد از کمپین تجزیه و تحلیل کنید و یاد بگیرید که دفعه بعد چه کاری را متفاوت انجام دهید.
تجزیه و تحلیل کنید
مانند سایر بازاریابیها، باید حداقل ماهانه تحلیلهای YouTube خود را دنبال کنید. از گزارشهای داخلی YouTube استفاده کنید تا ببینید مخاطبان شما چه چیزی را تماشا میکنند، چه چیزی را بیشتر دوست دارند، ترافیک شما از کجا میآید و موارد دیگر.
از تجزیه و تحلیل برای پیگیری رشد کانال خود نیز استفاده کنید. اعداد خود را ماهانه بنویسید:
- مشترکین
- بازدیدها
- مشاهده مدت زمان
- ویدیوهای برتر
- زمان تماشا
- برداشت ها
- نرخ کلیک شما (CTR)
جمع بندی
درک کلی از یوتیوب مارکتینگ با رویکرد سئو و بهینهسازی محتوا، میتواند ارتقاء حضور آنلاین شما را در این پلتفرم تاثیرگذار کند.
شروع با ایجاد یک حساب برند و نه تنها درک الگوریتمهای یوتیوب بلکه استفاده از امکانات شخصیسازی این پلتفرم نقش مهمی در جلب توجه مخاطبان دارد. آشنایی با جمعیتشناسی کاربران و هدفگذاری محتوا بهطور مداوم نیز اساسی است.
استفاده از زمانبندی مناسب برای انتشار ویدیوها، به ویژه در زمانی که جمعیت مخاطبان بیشترین فعالیت را دارند، به افزایش دید پستها کمک میکند. همچنین، توجه به جزئیات فنی مانند کیفیت صدا و ویدیو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
در کل، ترکیبی از شخصیسازی، تحقیقات دقیق، و بهرهگیری از تکنیکهای سئوی یوتیوب میتواند منجر به بهبود مستمر حضور شما در این پلتفرم و جلب توجه بیشترین تعداد افراد گردد.